hits

juni 2011

Få mer ut av mindre

Det var så mye som skjedde den helgen (27-29.mai), så vanvittig mange inntrykk. Jeg var på Oslo Leadership Event i to dager fra 08 om morgenen til 20 om kvelden. Det var coacher i verdensklasse der. Helt utrolig, for det var så få deltakere at det ble skikkelig eksklusivt. Må jo være typisk norsk at det er omtrent 100 som kommer for å høre foredragsholdere i internasjonal toppklasse, mens Confex konferansen i Oslo konserthus trekker 1500. Intet stygt å si om Linn Skåber og likestillingsministeren, men er det ikke litt "old news"?  Og hvor er viljen til nytenkning og til å få nye ideer? 

På Oslo Leadership Forum var Brian Mayne som ble kåret til Englands beste foredragsholder i fjor. Og der satt vi. På noen rader av stoler og hadde direkte dialog. Det ble et sterkt møte. Mannen kunne ikke lese og skrive før han ble 30. Da hadde han allerede rukket å skape et av Englands hotteste discoteker og blitt kjemperik før han gikk dundrende konkurs og satt igjen med en gjeld på en million pund. Historien om hvordan han så oppdager sitt nye kall og snur livet sitt rundt, er fascinerende. Snakk om å løfte seg opp!  Jeg blir mye mer interessert i ham og den personlige historien hans enn i verktøyet han har utviklet som han egentlig er der for å fortelle om; the goal mapping system. Noen folk tør virkelig by på seg selv. Jeg tenker at jeg kunne vært modigere selv. Jeg kunne tørre å by mer på meg selv i undervisningen min og når jeg skriver. (Men jeg må reflektere mer over det. Det har jo absolutt sine kostnader.)

Brian Mayne sier noe mer som jeg merker meg. Han forteller om "the winning edge". Det er det samme som 80/20 regelen. Denne universelle loven har jeg en hel bok om, men det er lenge siden jeg har tenkt i de baner og jeg merker at jeg trenger å høre det igjen. Ideen er at 20 prosent av det jeg gjør i livet, gir meg 80 % av gleden. 20 % av det jeg byr på i arbeidslivet, gir sannsynligvis 80 % av nytten. Budskapet er; sats på de 20 % som gir deg mest glede, utbytte eller nytte. Ikke kast tiden og energien bort på det som likevel ikke betyr noe for deg eller for andre.

Det er logisk, så logisk at det nesten er kvalmende. Med tanke på alt det unyttige jeg har brukt verdifulle år på. Jeg satt for eksempel i et par år og dukket ned i hva ledelsespreferanser er, da jeg gikk på høyere avdeling på NHH på begynnelsen av nittitallet. Utrolig unyttig. Hvor var JEG mens dette pågikk?? Jeg var bare flink student.  Jeg fikk heldigvis en del andre ting ut av de årene på NHH, takk og pris. Men jeg kunne vært så mye smartere med hvordan jeg prioriterte. 

20/80 regelen  er gull.  Den handler om hvordan vi kan få mer ut av mindre.  Hvordan vi kan unngå å bruke mye energi på noe som gir veldig lite utbytte. (Og det snakker vi ikke økonomisk utbytte - men like mye utbytte i glede og andre verdier som betyr noe for oss.) Det handler om hvorfor vi heller bør rette inn fokuset der vi kan tilføre noe ekstraordinært.  Spørsmålet blir jo da hvordan jeg kan bli mer sikker på at jeg satser på og bruker energi på det som er lett for meg, og samtidig nyttig eller viktig for andre? Hvordan kan jeg finne frem til mine 20% som gir 80% utbytte? 

Kanskje alt som skal til er å gjøre mer av det jeg liker?  Eller er det naivt å tenke slik?  Hva tenker du?

Beste hilsen Irmelin

, Bærum

Hei, og velkommen til bloggen min! Jeg har jobbet på ledelsesfeltet lenge - så lenge at jeg har sluttet å gjengi hvor mange år det er, haha. Jeg elsker fag og kunnskap og ønsker å spre mine kunnskaper og innsikter til flest mulig fordi verden trenger mer positivt lederskap. Jeg mener fremtidens lederskap handler om evne, vilje og handlekraft til å skape en mer positiv og bærekraftig fremtid, og til å mobilisere andre til å gjøre det samme. Jeg er stolt av min doktorgrad i strategisk ledelse fra Norges Handelshøyskole i Bergen, selv om skolen er enten hatet eller eller elsket blant folk flest. Det meste er ikke som man tror! Selv om jeg i dag er akademiker og en lykkelig medarbeider på Høyskolen Kristiania, er jeg ikke en som elsker teorier for teorienes skyld. Ledelse og lederskap utøves i praksis, og derfor har jeg viet min karriere til å bidra inn på kurs, programmer, tiltak, og prosjekter for praktikere og studenter i ledelse og lederskap. Jeg drømmer om å inspirere folk til å realisere drømmene sine, men uten å være blåøyd og naiv. Endring og innovasjon krever hardt arbeid, og går sjelden etter planen. Men det er så viktig!Det er vi selv som skaper morgendagen gjennom våre handlinger i dag. Her på bloggen skriver jeg med ujevne mellomrom om det som engasjerer meg, god lesning og takk for at du kom innom! Irmelin

Kategorier