hits

august 2011

Enda litt mer lykkelige

Og så kom solen frem igjen, jipppija.  Må innrømme at jeg var litt oppgitt ved tanken på at høstværet var her allerede...Så nå sitter jeg ute på verandaen og skriver og nyter senkveldssol med U2's greatest hits 1980-1990 på Ipoden.  (De laget så utrolig mange bra sanger på den tiden!)

Da jeg begynte å skrive dette innlegget, hadde jeg planlagt å skrive om noe helt annet, men så ble det om potetstappe i stedet (sånn kan også skriveprosesser være, morsomt!).  

Da jeg var 17 år,  lærte min tante Eva i USA meg å lage potetstappe på en ny måte.  Tyve år etter hadde vi en dansk praktikant, Tine, som lærte meg å gjøre potetstappen enda bedre. 

                                                   

Her er tipsene;  Fra tante Eva: Når potetene har kokt ferdig, damper du dem (kok med litt salt i vannet - ikke del potetene opp i for små biter for da blir de vandige.  Så stamper du de.  So far so good.  Nå skal du ta i smør/margarin (jeg bruker margarin) og la det smelte inn i stappen før du rører inn melken.  Du må tilpasse mengden til hvor mye poteter du har, et par skjeer til en porsjon til 3-4 kanskje? Det viktigste kommer nå; bruk en mixmaster eller stavmikser og visp stappen til den blir fløyelsmyk.  Krydre med salt og pepper og litt muskat.   Fra Tine:  stek opp bacon i biter før du lager stappen ferdig.  Putt baconbitene oppi stappen. Så rører du rundt og smaker til med salt og pepper. Hvis du skal spise stappen til fiskekaker, for eksempel, er det lurt å huske at de er salte, så du må salte stappen litt forsiktig. 

I dag hadde vi fiskekaker med denne stappen, broccoli og mais til middag og de to 14-åringene som joinet meg, spiste glupsk.

                            
(De to som spiste med meg var Fanny til venstre som er min datter, og Sofie som er venninnen hennes.)


Sånn!  Nå har jeg delt det videre.  Gode tips og råd bør man dele videre, ikke sant?!  Så blir vi kanskje enda litt lykkeligere...tilsammen!

Til slutt har jeg lyst å dele enda en ting til; Robin Sharma er en fyr som skryter på seg at han er en "av verdens mest anerkjente ledelsesrådgivere", intet mindre!  (De amerikanerne har det med å snakke i store bokstaver!  Liker det jo litt også, jeg da.)   Han har bidratt med noen bra ting, blant annet ideen om "å lede uten tittel".  Boken hans ser slik ut:

                                                                

Den har jeg ikke lest, så den vil jeg verken anbefale elelr avbefale, men nå vet du om den.  Robin Sharma er på face og skriver veldig ofte inspirerende sayings på siden sin. For noen dager siden skrev han noe slikt; 

Never underestimate the importance of a single day. 

Jeg vet ikke om det har så mye med potetstappe å gjøre, men noe fikk meg til å koble de to...

Og nå skal jeg gi meg, nok får være nok!

Cheers fra meg på verandaen 

 

 

Den dama!

Hei,

i dag er det søndag og været er ganske miserabelt.  Jeg har hatt en skikkelig "daffedag", dvs at jeg nesten ikke har gjort noe fornuftig.  MEN, jeg har sett Julie og Julia på dvd - det er en herlig film fra virkeligheten m/Meryl Streep i rollen som Julia Child, en (nå avdød) berømt tv-kokk i USA. 

Filmen er basert på to historier fra virkeligheten, Julia Childs i årene fra hun kom til Paris og oppdaget sin passion for mat på slutten av 40-tallet frem til utgivelsen av hennes berømte bok Mastering the art of french cooking i 1961, og nåtidens Julie Powell som lager en blogg der hun koker seg gjennom Julia Childs kokebok og 524 matoppskrifter på et år, noe som bidrar til at hun får realisert sin drøm om selv å bli en publisert  forfatter.

Filmen får meg alltid i godt humør og er en kilde til pågangsmot.  For det første fordi Julia Child, slik hun fremstilles av Meryl Streep, har en fantastisk personlighet med et strålende humør og en enorm appetitt på livet og alt livet har å by på.  Dessuten har hun en drøm og en ambisjon som hun jobber i årevis med å realisere - og da mener jeg ÅREVIS (omtrent 10-12 år tok det henne fra de første utkastene hun skrev sammen med to andre til boken endelig ble publisert).  I følge rulleteksten på filmen har den etter hvert kommet ut i 49 utgaver og er solgt i millioner av eksemplarer.

Også nåtidens Julie har en drøm og et mål om å bli en publisert forfatter, og gjennom filmen ser vi hvordan det å arbeide seg frem mot det målet hun har satt seg om å koke seg gjennom alle oppskriftene i boken på 365 dager, byr på utfordringer og tilbakeslag.  Men hun står løpet ut, og når en journalist skriver en lang artikkel om henne i The New York Times, er suksessen sikret.

Filmen er produsert og skrevet av Nora Eprhon som står bak andre filmmanus som When Harry Met Sally og Sleepless in Seattle.  Henne skal jeg skrive om en annen gang, for hun er nok en dame som gjør denne verden litt mer morsom og interessant å leve i, og som gjør en viktig jobb når hun skriver og produserer filmer om oppegående kvinner. 

Og hvis ikke dette inspirerte deg til å gå å leie deg en god film, så håper jeg du finner på noe annet morsomt!  Fortsatt god søndag om du leser denne i dag, nå skal jeg lage meg en mozzarella pizza.

BH Irmelin

 

Ha en latterlig dag!

Det er lørdag 6 august og jeg sitter på verandaen min og koser meg med en kopp hjemmelaget Americano (espressokaffe med vann).  Mmmm!  Minner meg selv på at det er lenge igjen av sommeren selv om de fleste er ferdige med ferie.  Jeg vil nyte alt som har med sommer å gjøre så lenge jeg kan.  Jeg bare elsker sommer!

I går kom jeg over et dikt som jeg hadde lyst å dele med flere.  Jeg delte det på facebooksiden min, men ingen klikket på "LIker".  Jeg lurer på hvorfor.  Samme dag la jeg ut en morsom historie som mange likte.  Det var nok fordi den var virkelig morsom. Vi liker jo å le!  Jeg elsker å le og har vært så heldig og være omgitt av folk som har komisk talent gjennom hele livet.  Min søster er en skikkelig komiker og underholdt meg med blant annet å karikere Oluf og Ingrid Espelid Hovig da vi var små.  Da jeg ble voksen, fant jeg en kjæreste som er en kløpper på å fortelle morsomme historier. Han elsker å få meg til å le.  Så det er jo midlt sagt en vinn-vinn situasjon.  Da han ble over 50, begynte han på et stand-up kurs.  Det var jo ganske modig.  Han har til og med hatt flere opptredener for å trene seg på å bli en enda bedre (og morsommere) historieforteller.  En frynsegode for meg er at jeg blir en enda lykkeligere tilhører av de morsomme historiene.  

En gang i livet har jeg opplevet hvordan det føles å være morsom og at folk virkelig har ledd av meg.  Det var en fantastisk opplevelse jeg aldri glemmer!  Jeg skjønner hvorfor folk som har talent for det, legger energi i å være morsom.  Men humor har ikke nok status i samfunnet.  Det å være morsom krever en utrolig intuitiv intelligens.  Tenk å komme på morsomme formuleringer som perler på en snor uten å ha tid til å tenke de frem!  Da må man være smart i hodet sitt.

Det rare er at det diktet  som ingen klikket "liker" på egentlig også handler om det å le ofte og mye. Og om hvor viktig det er å la seg begeistre over det som virkelig teller i livet.  Så derfor poster jeg det her (også), så kan det jo være noen flere kan få glede av det. (Den morsomme historien kommer dessuten helt nederst i bloggen) 

Og forøvrig; ha en latterlig dag!

BH Irmelin

 

To laugh often and much;
to win the respect of intelligent people
and the affection of children;

to earn the appreciation of honest critics
and endure the betrayal of false friends;

to appreciate beauty,
to find the best in others,
to give one's self;

to leave the world a little better;
whether by a healthy child,
a garden patch or a redeemed social condition;

to have played and laughed with enthusiasm,
and sung with exultation;

to know even one life has breathed easier
because you have lived.

This is to have succeeded.

- Ralph Waldo Emerson

 

 

Og her er den morsomme historien som jeg delte på facebook;

Ødelagt helg

by Grete Kristine Handå on Saturday, January 29, 2011 at 3:12pm

 

En ung gutt fra en bygd i Trøndelag flyttet til Oslo og gikk til ett stort kjøpesenter for å søke jobb.

Sjefen for kjøpesenteret spurte: "Har du noe selgererfaring?"

Gutten svaret: "Nåååå, jooo, hi no jobba som sællar i heimbygda ja."

Ettersom... sjefen syntes gutten virket trivelig og frampå, bestemte han seg for å ansette han. "Du kan begynne i morgen tidlig" sa han til gutten. "Jeg kommer ned etter vi har stengt i morgen kveld og ser hvordan du har hatt det på din første dag på jobb."

Gutten hadde en tung dag, men til slutt var den ferdig. Etter stengetid kom så sjefen ned som han hadde lovet dagen før.

"Hvor mange salg gjorde du idag?" spurte sjefen.

Gutten svarte: "Eitt."

Da ble sjefen litt forundret og sa "Bare ett!? Våre selgere bruker normalt å gjøre mellom 20 og 30 salg på en dag. Hvor mye penger var det snakk om?"

Gutten svarte: "einmiljonnihuinneråølløvtusneitthuinneråtrættiåttkrona".

 

Sjefen ble svært overrasket og sa: "1 911 138 kr!!! Hva solgte du til han?"

 

Gutten svarte: "Først sællt æ'n ein liten feskkrok. Så sællt æ'n ein meillomstor feskkrok. Ætti de sællt æ ein stor feskkrok. Så vart de eit fesksnøre. Da æ spord kor hainn skoill fesk, svårrå'n at'n skoill fårrå neåt kyst'n. Da sa æ at hainn koinn træng ein båt, så vi gjekk ne te båtavdelinga. Der sællt æ'n deinn store Baylineren med doble motora. Ætti de vist de sæ at deinn lisse Honda Civic'en itj klart å dra deinn store båt'n, så æ tok'en me mæ te bilavdelinga å sælt'n ein Chevrolet Tahoe firhjulstrækkar.

Sjefen, som nå var i sjokktilstand sa: "Så du mener altså at en mann kom inn for å kjøpe en fiskekrok og du klarte å selge han en båt og en bil????"

 

Da svarte gutten glatt: "Nei, nei! Hainn kom in og skoill kjøp tamponga te kjærrringa si, å da svårrå æ at hainn liksågått koinn fårrå å fesk, ættisom hælga va ødelagt læll

 

 

, Bærum

Hei, og velkommen til bloggen min! Jeg har jobbet på ledelsesfeltet lenge - så lenge at jeg har sluttet å gjengi hvor mange år det er, haha. Jeg elsker fag og kunnskap og ønsker å spre mine kunnskaper og innsikter til flest mulig fordi verden trenger mer positivt lederskap. Jeg mener fremtidens lederskap handler om evne, vilje og handlekraft til å skape en mer positiv og bærekraftig fremtid, og til å mobilisere andre til å gjøre det samme. Jeg er stolt av min doktorgrad i strategisk ledelse fra Norges Handelshøyskole i Bergen, selv om skolen er enten hatet eller eller elsket blant folk flest. Det meste er ikke som man tror! Selv om jeg i dag er akademiker og en lykkelig medarbeider på Høyskolen Kristiania, er jeg ikke en som elsker teorier for teorienes skyld. Ledelse og lederskap utøves i praksis, og derfor har jeg viet min karriere til å bidra inn på kurs, programmer, tiltak, og prosjekter for praktikere og studenter i ledelse og lederskap. Jeg drømmer om å inspirere folk til å realisere drømmene sine, men uten å være blåøyd og naiv. Endring og innovasjon krever hardt arbeid, og går sjelden etter planen. Men det er så viktig!Det er vi selv som skaper morgendagen gjennom våre handlinger i dag. Her på bloggen skriver jeg med ujevne mellomrom om det som engasjerer meg, god lesning og takk for at du kom innom! Irmelin

Kategorier