hits

desember 2013

Topp innlegg 2013

Hei kjære trofaste, sporadiske eller nye lesere! 

Dere skulle bare vite hvor stor pris jeg setter på dere! 

For en som elsker å skrive, er det et 'must' å skrive uansett om noen leser eller ikke. For meg handler skriving om å få utviklet tankene mine. Når jeg skriver, skjønner jeg hva jeg tenker og mener om ting.   Jeg får rammet inn problemer og muligheter, tatt vare på minner, bearbeidet opplevelser, tolket egne og andres tanker og atferd, osv¹. 

Men for å være ærlig, har jeg i alle år ønsket at mine skriverier skulle komme til større nytte.  Det å vite at noen leser innleggene her på bloggen og har glede eller nytte av det, det er en utrolig følelse. Og når dere trykker liker, og jeg vet at det betyr at dere faktisk liker, da blir jeg bent ut lykkelig.

I dag tenkte jeg at jeg skulle lage en på topp liste over de innleggene som er blitt mest likt i året som er i ferd med å gå mot slutten. De to innleggene som er nr 1 og 2 har vært publisert på andre 'plattformer' i tillegg til min egen, og har derfor nådd ut til mange flere lesere.  De neste på listen har kun vært publisert her på bloggen, men ikke desto mindre, har de hatt sin misjon og blitt kommentert både her og på Facebook som er det primære stedet hvor jeg 'markedsfører'  blogginnleggene. Mao, den listen som jeg nå har laget, er de innleggene flest av dere har likt og delt videre i nettverkene deres. Jeg har med seks (og ikke fem) fordi det var så tett løp mellom innleggene på femte og sjette plass. 

Her er listen!

1. Ledelse i Familien AS (også publisert på Hegnar kvinner online)

2. Sjefen for det gode selskap (også publisert på LW magazine)

3. Et dagbokblad om viljen til å ville

4. Hva har Miuccia Prada med meg å gjøre?

5. Hva jeg gjorde da jeg bestemte meg for å ikke være redd

6.  Om å brøle seg til gjennomslag 

 

Mens jeg er inne på det, vil jeg samtidig takke alle de som har inspirert meg til å skrive disse innleggene.  Ikke bare har det gitt meg selvtillit når dere som lesere har likt innleggene.  Det har gitt meg mot og motivasjon til å (også) skrive om vanskelige tema, og til å være mye mer åpen enn det jeg egentlig er komfortabel med. I tillegg er alle innleggene er inspirert av noe eller noen - jeg er jo selv en 'sucker' etter inspirasjon - elsker å lese andres bøker, la meg inspirere av andres tanker og ideer, artikler eller kunst - eller som med innlegget som heter, Sjefen for det gode selskap, der jeg hentet inspirasjon fra min egen svigermor. 

Jeg blir veldig ærbødig når jeg tenker over hvor mye folk legger ned av energi i å inspirere oss andre.  Hver gang jeg er på en kunstutstilling, et arrangement eller leser en bok, tenker jeg på at dette kun er blitt mulig fordi noen 'gadd'.  Og når noe har høy kvalitet, blir jeg så imponert over hvor mange talentfulle mennesker som legger ned så mye energi for å glede eller inspirere (oss) andre.  Så derfor, takk til alle dere som har inspirert meg selv om dere ikke vet hvem jeg er!   

Et sted leste jeg en klok stemme som sa at historiene må fortelles for at de skal telle med - og det tenker jeg mye på.  Hvis vi ikke forteller historiene våre, risikerer vi at de forsvinner, at de ikke teller med som en del av det store bildet - som en del av virkelighetsforståelsen vår.  Ved å skrive og publisere det jeg skriver, føler jeg at jeg er med på å bidra til 'historiefortelling'.  Når jeg har engasjerte lesere, får jeg mer motivasjon til å skrive og til å utfordre egne begrensninger.     

På en måte betyr det at sammen skaper vi 'historier'. 

Takk så mye,  og keep on reading! 

Beste hilsen fra meg

 

¹Tidligere i år skrev Toril Moi et innlegg i Dagens Næringsliv med tittelen "Å skrive er å tenke".  Der skriver hun overbevisende om at skriving egentlig handler om tenking, at det å skrive får oss til å tenke bedre, dypere og mer inngående om en sak enn om vi ikke hadde skrevet. Hun viser til flere prosjekter hvor skriving har bidratt til bedre forståelse og økt mestring både blant ledere som deltar i lederutviklingsprogram og minoritetselever ved videregående skoler i USA.  Hun mener videre at skriveopplæring  vil være"et viktig skritt påveien mot et samfunn der vi alle blir mer oppmerksomme og flinkere til å gi uttrykk for det vi ser rundt oss.  Et slikt samfunn ville bli mer kreativt, og mer demokratisk også."  Her kan du lese innlegget i sin helhet hvis du har lyst. 

Og med den lille tvisten her i fotnoten, vil jeg derfor oppmuntre deg, ikke bare til å keep on reading som jeg skrev over, men til å begynne med eller fortsette å skrive også. 

 

  

, Bærum

Hei, og velkommen til bloggen min! Jeg har jobbet på ledelsesfeltet lenge - så lenge at jeg har sluttet å gjengi hvor mange år det er, haha. Jeg elsker fag og kunnskap og ønsker å spre mine kunnskaper og innsikter til flest mulig fordi verden trenger mer positivt lederskap. Jeg mener fremtidens lederskap handler om evne, vilje og handlekraft til å skape en mer positiv og bærekraftig fremtid, og til å mobilisere andre til å gjøre det samme. Jeg er stolt av min doktorgrad i strategisk ledelse fra Norges Handelshøyskole i Bergen, selv om skolen er enten hatet eller eller elsket blant folk flest. Det meste er ikke som man tror! Selv om jeg i dag er akademiker og en lykkelig medarbeider på Høyskolen Kristiania, er jeg ikke en som elsker teorier for teorienes skyld. Ledelse og lederskap utøves i praksis, og derfor har jeg viet min karriere til å bidra inn på kurs, programmer, tiltak, og prosjekter for praktikere og studenter i ledelse og lederskap. Jeg drømmer om å inspirere folk til å realisere drømmene sine, men uten å være blåøyd og naiv. Endring og innovasjon krever hardt arbeid, og går sjelden etter planen. Men det er så viktig!Det er vi selv som skaper morgendagen gjennom våre handlinger i dag. Her på bloggen skriver jeg med ujevne mellomrom om det som engasjerer meg, god lesning og takk for at du kom innom! Irmelin

Kategorier